Jurvan Teatteri, Mukula ry sekä Elokuvakeskus Botnia ry yhdistävät voimansa ja toteuttavat elokuvateatterin Jurvaan joulukuun alusta tammikuun alkupuolelle saakka. Kuukauden kestävän pop up -projektin tavoitteena on testata jurvalaisten mielenkiintoa omalla paikkakunnalla toimivaan elokuvateatteriin.

– Jurvassa toimi Elokuvateatteri Tarina vuoteen 2001 asti. Teatterin toiminta päättyi, kun pienten teattereiden toiminta kävi vuosituhannen vaihteessa mahdottomaksi. Nykymaailmassa digitaalinen elokuva on pelastanut pienet leffateatterit, kun ensi-illat ovat nähtävillä kaikkialla yhtä aikaa, kertoo Mukula ry:n puheenjohtaja sekä Kino Jalasjärven ohjelmistosta vastaava Mikko Jokipii.

Jurvan Teatteri lähtee projektiin mukaan mielenkiinnolla.

– Tilamme ovat erinomaisessa kunnossa, mutta vuoden ympäri toimintaa saisi aina olla enemmän. Tällä projektilla testaamme, voisiko ajoittainen elokuvateatteritoiminta kannattaa Jurvassa, kommentoi Jurvan harrastajanäyttelijät ry:n puheenjohtaja Eero Hautala.

Elokuvateatteriprojektiin mukaan lähtevä Elokuvakeskus Botnia ry on Vaasassa sijaitseva kolmen maakunnan yhteinen elokuvakeskus, joka pyrkii edistämään alueen elokuvakulttuuria. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Jukka Rajala-Granstubb.

Projektissa on mukana myös SÖU (Svenska Österbottens Ungdomsförbund), jolle elokuvateatteriprojektori kuuluu. Se on hankkinut projektorin kiertävään näytöstoimintaan omalla toiminta-alueellaan ruotsinkielisellä rannikolla.

Elokuvateatteri aloittaa näytökset itsenäisyyspäivän esityksellä Tuntemattomasta Sotilaasta (2017) ja luvassa on kaikki joulukuun merkittävimmät ensi-illat Star Warsista Frozen 2 -elokuvaan. Suunnitteilla on monipuolinen kokonaisuus joka palvelee erilaisia katsojaryhmiä.

Teatteri toimii koejaksolla 9. tammikuuta asti.

Teksti lainattu Jurvan Sanomat
Julkaistu 13.11.2019 09:28 (Päivitetty 13.11.2019 09:39)
kirjoittanut: Jaana Ala-Lahti