Tällä hetkellä elokuvat ovat tauolla näytelmän harjoitusten ja esitysten ajan. Ilmoittelemme jatkosta myöhemmin!

”Jurvan Teatteri, Mukula ry sekä Elokuvakeskus Botnia ry yhdistävät voimansa ja toteuttavat elokuvateatterin Jurvaan joulukuun alusta tammikuun alkupuolelle saakka. Kuukauden kestävän pop up -projektin tavoitteena on testata jurvalaisten mielenkiintoa omalla paikkakunnalla toimivaan elokuvateatteriin.

– Jurvassa toimi Elokuvateatteri Tarina vuoteen 2001 asti. Teatterin toiminta päättyi, kun pienten teattereiden toiminta kävi vuosituhannen vaihteessa mahdottomaksi. Nykymaailmassa digitaalinen elokuva on pelastanut pienet leffateatterit, kun ensi-illat ovat nähtävillä kaikkialla yhtä aikaa, kertoo Mukula ry:n puheenjohtaja sekä Kino Jalasjärven ohjelmistosta vastaava Mikko Jokipii.

Jurvan Teatteri lähtee projektiin mukaan mielenkiinnolla.

– Tilamme ovat erinomaisessa kunnossa, mutta vuoden ympäri toimintaa saisi aina olla enemmän. Tällä projektilla testaamme, voisiko ajoittainen elokuvateatteritoiminta kannattaa Jurvassa, kommentoi Jurvan harrastajanäyttelijät ry:n puheenjohtaja Eero Hautala.

Elokuvateatteriprojektiin mukaan lähtevä Elokuvakeskus Botnia ry on Vaasassa sijaitseva kolmen maakunnan yhteinen elokuvakeskus, joka pyrkii edistämään alueen elokuvakulttuuria. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Jukka Rajala-Granstubb.

Projektissa on mukana myös SÖU (Svenska Österbottens Ungdomsförbund), jolle elokuvateatteriprojektori kuuluu. Se on hankkinut projektorin kiertävään näytöstoimintaan omalla toiminta-alueellaan ruotsinkielisellä rannikolla.

Elokuvateatteri aloittaa näytökset itsenäisyyspäivän esityksellä Tuntemattomasta Sotilaasta (2017) ja luvassa on kaikki joulukuun merkittävimmät ensi-illat Star Warsista Frozen 2 -elokuvaan. Suunnitteilla on monipuolinen kokonaisuus joka palvelee erilaisia katsojaryhmiä.”

Teksti lainattu Jurvan Sanomat
Julkaistu 13.11.2019 09:28 (Päivitetty 13.11.2019 09:39)
kirjoittanut: Jaana Ala-Lahti